Daktuin ROC van Twente Almelo

Het onderhouden van een daktuin van 1500 vierkante meter

Het onderhoud van de daktuin bij het ROC van Twente in Almelo is een project dat zich richt op zowel de esthetiek als de ecologische duurzaamheid van de omgeving. Het belangrijkste doel van dit project is om te voorkomen dat de daktuin overwoekerd raakt door gras, wat de diversiteit en schoonheid van de beplanting zou aantasten. Om dit te bereiken, gebruiken we een langzaam werkende meststof die geleidelijk voedingsstoffen vrijgeeft, wat essentieel is voor de optimale groei en bloei van de planten.

Het onderhoudsplan is tweemaal per jaar gepland, in het voorjaar en het najaar, wat cruciaal is om de tuin het hele jaar door in topconditie te houden. Met een oppervlakte van 1500 vierkante meter, verdeeld over drie etages, biedt de daktuin van het ROC van Twente een aanzienlijke groene ruimte in het hart van Almelo.

De voordelen van deze daktuin zijn veelzijdig. Het bevordert de biodiversiteit, wat van groot belang is in stedelijke gebieden zoals Almelo. Verder draagt het bij aan een betere waterhuishouding door het vertragen van de waterafgifte en het absorberen van regenwater. In termen van isolatie is de daktuin zowel thermisch als akoestisch effectief, wat bijdraagt aan een aangenamere en duurzamere leeromgeving voor studenten en medewerkers van het ROC van Twente.